Zakelijk Voordeel

haal het maximale uit duurzame energie voor uw bedrijf

Het plaatsen van zonnepanelen kan met name voor bedrijven zeer gunstig uitpakken. Zo zijn er diverse belastingvoordelen (EIA, MIA, VAMIL, KIA) en bieden diverse gemeentes subsidies waar de plaatselijke ondernemers gebruik van kunnen maken. Informeer hiernaar bij uw eigen gemeente of kijk op energiesubsidiewijzer.nl.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Om investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie te stimuleren heeft men de Energie-investeringsaftrek. Naast de afschrijving kunt u van deze investeringen een extra bedrag van uw winst aftrekken. Voor 2020 is deze aftrek 45%.
meer informatie

Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

De milieu-investeringsaftrek geeft u de mogelijkheid de fiscale winst te verlagen na een milieu-investering zoals een zonne-installatie. U kunt uw fiscale winst tot 36 procent van het investeringsbedrag in mindering brengen. Dit percentage is afhankelijk van het product waarin u investeert.

Met de willekeurige afschrijving milieu-investeringen kunt u dezelfde investering op een willekeurig moment afschrijven. Wanneer deze investering van na 2011 is is deze afschrijving beperkt to 75 procent. U vermindert uw fiscale winst door een snellere afschrijving waardoor u minder belasting hoeft te betalen in dat jaar.
meer informatie

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Een zonne-installatie kan gezien worden als een investering in bedrijfsmiddelen. Hierdoor komt u met een zonne-installatie in aanmerking voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Het bedrag van deze aftrek hangt af van het bedrag wat u investeert in een boekjaar.
meer informatie