Montage en Bekabeling

Welke materialen gebruiken wij bij Natuma?

Een zonne-installatie is een grote investering. U wilt natuurlijk zoveel mogelijk rendement uit deze installatie. Om dit te garanderen worden alle zonnepanelen van Natuma door onze eigen professionals geïnstalleerd. Eventuele storingen worden daardoor tot een minimum worden beperkt.

vrije veldopstelling natuma vrije veldopstelling
Optimale locatie

Met meer dan tien jaar ervaring in het aanleggen van zonne-installaties weten de monteurs bij Natuma precies wat de optimale locatie voor uw zonnepanelen is. Obstakels die voor schaduw kunnen zorgen, kunnen leiden tot een schrikbarende terugval in rendement. Met professionele aanleg voorkomt u dit soort verrassingen.

Snelle montage

Door onze ruime ervaring hoeft de montage niet langer te duren dan een halve tot een hele dag. Voordat de monteurs de locatie verlaten, bent u al zelfstandig groene energie aan het opwekken! Bij grotere bedrijven hangt de montageduur af van het oppervlak aan panelen. Montage wordt in onze offertes altijd inbegrepen.

Kwaliteitsmaterialen

Voor een optimale opbrengst van uw zonne-installatie zijn de bevestigingsmaterialen die wij gebruiken van hoge kwaliteit. Ons doel is dat uw installatie over 25 jaar nog altijd gebruikt wordt.

Schuine daken

Schuine daken zijn bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Er zijn veel verschillende typen schuine daken. Zowel de hoek van het dak als de dakbedekking kan verschillen. De meeste huizen in Nederland hebben pannendaken. Veel agrarische bedrijven hebben daken met golfplaten of stalen elementen. Andere voorbeelden zijn bitumen daken, leien daken of felsdaken.

Minimale belasting

Bij schuine daken gebruiken wij bij voorkeur ClickFit montagemateriaal van het merk ESDEC. Deze materialen zijn robuust en belasten de dakpannen minimaal. Onze professionals brengen de systemen aan op elk dak, zonder concessies aan kwaliteit. De eenvoud van het systeem komt vooral de kwaliteit en de levensduur van de gehele zonne-installatie ten goede.

Altijd een passende oplossing

Voor alle soorten daken is er een passende oplossing, ongeacht het type of merk zonnepaneel. De ClickFit montagesystemen van ESDEC garanderen een duurzame installatie. Ze voldoen aan de geldende normen zoals NVN 7250 en het Nederlands Bouwbesluit.

Platte daken

Platte daken zijn zeer geschikt voor zonnepanelen, maar er zijn verschillende aspecten om rekening mee te houden. Sommige daken kunnen meer belast worden dan andere. Om op een plat dak de optimale opbrengst te behalen, moeten de zonnepanelen onder de juiste hoek staan. Om te zorgen dat uw dak de ballast van de installatie aankan en de panelen in de juiste schuinte staan, gebruiken wij verschillende systemen.

FlatFix systemen

Voor platte daken bieden wij de FlatFix systemen van ESDEC aan. De FlatFix systemen worden standaard geleverd onder een hoek van 13°. Door het unieke aërodynamische ontwerp is FlatFix bestand tegen hoge windsnelheden met een minimale belasting voor uw dak. De systemen zijn getest in een windtunnel en voldoen aan de geldende normen zoals NVN 7250 en het Nederlands Bouwbesluit.

Wij werken met de volgende merken: