Installatiehandleiding Sunny Portal

Installeer zelf uw Sunny Portal software. U kunt de instructievideo gebruiken of het stappenplan volgen om direct met de monitoring van uw zonnepanelen te beginnen!

Gebruik de blauwe afspeelknop naast een stap om het bijbehorende videodeel af te spelen.

1. Ga naar de website

Open een internetbrowser en navigeer naar www.sunnyportal.com. Klik hier op “Nu registreren »” onder het kopje “Installatie-setup-wizard”.

2. Maak een gebruiker aan

Klik eerst op de knop “Verder”, rechts onderin. Vink nu “Ik ben nieuw hier” aan en klik op “Verder”. In het volgende scherm vult u uw gegevens in met een wachtwoord naar keuze. Ook dient u de voorwaarden te accepteren.

U zult nu een e-mail ontvangen van Sunny Portal op het ingevoerde e-mailadres. Klik op de link in deze e-mail om verder te gaan.

3. Meld een nieuwe installatie aan

Geef uw installatie een naam (bijvoorbeeld uw achternaam). Het wachtwoord dat u hier invult is door ons aangemaakt en ontvangt u van een van onze medewerkers bij de oplevering van uw installatie. Klik op “Verder”.

Vul de PIC- en RID-codes in: deze zijn te vinden op de achterzijde van het bijgeleverde boekje of op de sticker aan de zijkant van de omvormer.

Klik nu op de knop “Identificeren” en wacht tot uw omvormer in beeld komt. Klik op “Verder”.

4. Uw installatiegegevens invullen

Vul uw gegevens in en bij specifieke jaaropbrengst vult u 800 in. Klik op “Verder” en rond de installatie af.

5. Voeg ons toe als administrator

Klik op “Configuratie” in de linkermenubalk en klik daarna op “Gebruikersbeheer”. Voeg daar een nieuwe gebruiker toe en vul het e-mailadres in dat u hebt ontvangen van een van onze medewerkers. Klik op “Sunny Portal Plant Administrator” en daarna op “Opslaan”.

Dat was de installatie! U bent nu klaar om uw zonne-installatie te laten monitoren met SMA Sunny Portal.

Extra informatie over dit product vindt u op de website van SMA.