Onderhoud

Verhoog het rendement van uw installatie

Na verloop van tijd zal uw zonne-installatie minder opbrengst geven. Wanneer u regelmatig professioneel onderhoud laat verrichten, verhoogt u het rendement opnieuw.

Reiniging

Zonnepanelen liggen dag en nacht buiten. Ze kunnen dus vuil worden. Net als bijvoorbeeld de voorruit van uw auto hebben ze regelmatig een schoonmaakbeurt nodig.

Vuil: minder opbrengst

Door vuil op een zonnepaneel kan minder licht de zonnecellen bereiken, waardoor de energieopbrengst zal afnemen. Het verlies van zonne-energie kan op deze manier wel oplopen tot ruim een kwart! Naast een lagere opbrengst kan vuil ook de levensduur van uw panelen bekorten.

Zelf zonnepanelen reinigen

Wilt u zelf de panelen reinigen? Dat kan! Gebruik altijd osmosewater en een zachte borstel, en gebruik zeker geen agressieve reinigingsmiddelen. Dit is beter voor de levensduur én voor het milieu. Gebruik ook zeker geen schuurspons. Dit kan blijvende schade toebrengen aan de coating van het glas.

Controle

Wilt u een extra controle van uw zonne-installatie? Onze monteurs checken dan uw installatie aan de hand van een controlelijst, een soort APK voor uw zonnepanelen. Zij controleren onder andere de kabels, eventuele beschadigingen en het bevestigingsmateriaal. Daarnaast doen zij metingen.

Controle of schade?

Een controle laten verrichten? Maak dan een afspraak of neem contact met ons op. Hebt u schade aan uw zonne-installatie? Schakel dan onze storingsdienst in.

Wij werken met de volgende merken: