Onderhoud

verhoogt het rendement van uw installatie

Na verloop van tijd zal uw zonne-installatie minder opbrengst geven. Wanneer u regelmatig professioneel onderhoud laat verrichten kan uw opbrengst weer een stuk omhoog schieten.

Reiniging

Omdat zonnepanelen dag en nacht buiten liggen kunnen ze vuil worden. Zonnepanelen zijn vergelijkbaar met de voorruit van uw auto in dat opzicht, ze hebben regelmatig een schoonmaakbeurt nodig om schoon te blijven.

Doordat er vuil op een zonnepaneel zit kan minder licht de zonnecellen bereiken waardoor de energieopbrengst zal afnemen. Het verlies van zonne-energie kan op deze manier wel oplopen tot boven de 25%! Naast een lagere opbrengst kan het vuil ook voor een kortere levensduur van uw panelen zorgen. Het is dus verstandig uw zonnepanelen een aantal keer te laten reinigen, hierdoor blijft het rendement van uw panelen langdurig hoog.

Wilt u ons inschakelen voor een reinigingsbeurt? Maak dan een afspraak of neem contact met ons op.

Zelf zonnepanelen reinigen

Wult u zelf de panelen reinigen? Gebruik dan altijd osmosewater en een zachte borstel, en gebruik zeker geen aggressieve reinigingsmiddelen. Dit is beter voor de levensduur én voor het milieu. Gebruik ook zeker geen schuurspons. Dit kan blijvende schade toebrengen aan de coating van het glas.

Controle

U kunt bij ons kiezen voor een extra controle van uw zonne-installatie. Onze vakkundige installatiemonteurs checken dan uw installatie aan de hand van een controlelijst, een soort APK voor uw zonnepanelen. Wij controleren o.a. de kabels, eventuele beschadigingen en het bevestigingsmateriaal. Daarnaast verrichten wij ook een aantal metingen.

Een controle laten verrichten? Maak dan een afspraak of neem contact met ons op.

Heeft u schade aan uw zonne-installatie? Maak gebruik van onze storingsdienst.

Wij werken met de volgende merken: