Off-Grid Zonneinstallaties

Naast standaard zonne-installaties wil Natuma ook verder innoveren. Om deze reden zijn we bijvoorbeeld begonnen met het ontwikkelen en aansluiten van off-grid systemen. Dit houdt in dat u een eigen voorziening van stroom heeft waardoor u onafhankelijk bent van het centrale stroomnet. Wij realiseren dit door middel van zonne-stroom opgewekt door onze zonnepanelen.

Wij hebben bijvoorbeeld en beregeningsinstallatie ontworpen in samenwerking met JABO Maashees. Deze is te zien in de bovenstaande video. De installatie is onder andere opgebouwd uit 18 zonnepanelen, een regelkast met beveiligingen en een onderwaterpomp.

Een off-grid systeem kent verschillende voordelen over een systeem aangestuurd via het stroomnet.

Duurzaamheid

Met deze toepassing kunt u zelf uw energie opwekken waardoor u onafhankelijk bent van derden zoals stroomleveranciers. Bij stroomuitval kan uw installatie gewoon blijven draaien. Tevens maakt het u bewust van de energie die verbruikt wordt en het is een schoon alternatief op de fossiele energie vanuit het stroomnet.

Vrijheid

Nu u niet meer afhankelijk bent van het stroomnet bent u ook niet meer locatiegebonden. Dit betekend dat u een woning of bedrijf kunt vestigen waar u maar wilt. In het buitenland waar de stroomvoorziening niet vanzelfsprekend is geniet deze oplossing zelfs de voorkeur.

Financieel voordeel

Een off-grid installatie is ook nog eens financieel voordelig. Zo hoeft u geen vastrechtkosten meer te betalen voor de voorziening van het stroomnet. Verder is het met systemen zoals onze beregeningsinstallatie niet meer nodig om uw stroom aansluiting te laten verzwaren voor hoog verbruik.

Wij werken met de volgende merken: