Montage en bekabeling

Een zonne-installatie is een grote investering. U wilt natuurlijk zoveel mogelijk uit deze installatie halen. Om dit te garanderen worden alle zonnepanelen van Natuma door onze professionals geïnstalleerd. Dit heeft als voordeel dat latere storingen tot een minimum worden beperkt. Met reeds al meer dan 10 jaar ervaring in het aanleggen van zonne-installaties weten de monteurs bij Natuma precies op welke plek u het optimale uit de zonnepanelen kunt halen. Er zijn veel obstakels die voor schaduw kunnen zorgen wat kan leiden tot een schrikbarende terugval in het rendement. Met een proffessionele aanleg voorkomt u dit soort situaties en komt u niet voor verassingen te staan na de aanleg van de zonnepanelen.

Door onze ruime ervaring met zonnepanelen kunnen wij ervoor zorgen dat de montage niet langer duurt dan een halve tot een hele dag. Dat wil zeggen dat voordat de monteurs de locatie verlaten, u al zelfstandig groene energie aan het opwekken bent. Bij grotere bedrijven hangt de montageduur af van het oppervlak. Montage wordt in onze offertes altijd inbegrepen.

Om de optimale opbrengst van uw zonne-installatie te garanderen moeten de door ons gebruikte bevestigingsmaterialen van hoge kwaliteit zijn. Onze doelstelling is dat uw installatie over 25 jaar nog gebruikt wordt.

Schuine daken

Bij schuine daken gebruiken wij bij voorkeur montagemateriaal van het merk ESDEC (ClickFit). Deze materialen zijn robust en geven een minimale belasting op de dakpannen. Schuine daken zijn bij uitstek geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Er zijn een groot aantal verschillende type schuine daken. Zowel de hoek van het dak als de dakbedekking kan verschillen. De meeste huizen in Nederland hebben pannendaken. Veel landbouw en veeteelt bedrijven hebben daken met golfplaten of stalen elementen. Andere voorbeelden zijn bitumen daken, leien daken of felsdaken.

Voor elk van deze situaties is er een passende oplossing, ongeacht het type of merk van het zonnepaneel. Met de ClickFit montagesystemen van ESDEC garanderen wij u een duurzame installatie. De ClickFit systemen voldoen aan de geldende normen zoals de NVN 7250 en het Nederlands bouwbesluit.

De ClickFit systemen zijn voor onze proffesionals gemakkelijk aan te brengen op elk dak zonder concessies te doen aan kwaliteit. De eenvoud van het systeem komt voornamelijk de kwaliteit en de levensduur van de gehele zonne-installatie ten goede.

ClickFit Pannendak

Geschikt voor elk pannendak. Het is mogelijk de zonnepanelen te monteren in zowel landscape (liggende) als portrait (staande) positie.

ClickFit Staaldak

Geschikt voor elk staaldak. Wordt voornamelijk op loodsen geinstalleerd. De speciale techniek zorgt voor een extra stevige montage.

ClickFit Golfplaten dak

Geschikt voor elk golfplaten dak. Vaak te vinden op schuren en loodsen. Het systeem wordt bevestigd op onderliggend frame.

Platte daken

Voor platte daken bieden wij de FlatFix systemen van ESDEC en het Aero Fix systeem van IBC Solar. Terwijl platte daken zeer geschikt zijn voor zonnepanelen, zijn er veel verschillende platte daken. Sommige daken kunnen meer belast worden dan andere. Om op een plat dak de optimale opbrengst te hebben moeten de zonnepanelen onder de juiste hoek staan. Om te zorgen dat uw dak de ballast van de installatie aan kan en dat de panelen onder een goede hoek staan maken wij gebruik van verschillende systemen.

De FlatFix systemen worden standaardonder drie hoeken geleverd, 15°, 20° en 30°. Door het unieke aërodynamische ontwerp is FlatFix bestand tegen hoge windsnelheden met een minimale belasting voor uw dak. De systemen zijn getest in een windtunnel en voldoen aan de geldende normen zoals de NVN7250 en het Nederlands bouwbesluit. De Aerofix systemen worden geleverd in 10° en 15°.

FlatFix Fusion

Voor een eenvoudige en snelle installatie op elk plat dak. Nieuwe technieken en het stevige ontwerp garanderen een langdurige sterke installatie.

FlatFix Eco

Vooral voor kleinschalige zonne-installaties is het modulaire FlatFix Eco systeem optimaal. Ook op daken met veel obstakels een geschikte oplossing.

Aerofix

Een onderhoudsvrij systeem van een hoog technisch niveau. Het garandeert een stevige en bovendien duurzame installatie voor alle platte daken.