Infrarood Verwarming

Met infrarood verwarming bespaart u op energiekosten en maakt u uw omgeving altijd op een aangename temperatuur.

Meer weten over Infrarood Verwarming?

contact opnemen

De Voordelen

tocht icon

Geen tocht

In tegenstelling tot reguliere verwarming heeft u met infraroodpanelen geen last van tocht door de afwezigheid van luchtstromen.

gemakkelijk icon

Gemakkelijk

Infrarood verwarming is gemakkelijk te installeren én bedienen. Met eenvoudige elektrische bediening bepaalt u de temperatuur.

zuinig icon

Zuinig

Door de manier waarop infrarood verwarming werkt is het een veel zuiniger alternatief voor verwarming in een kleiner specifiek gebied.

Waarom Infrarood Verwarming?

Naast alle voordelen kan het u een hoop besparen op uw energiekosten en CO2-uitstoot. Hiervoor moeten de infrarood panelen wel op de juiste locaties gebruikt worden.

Bijverwarming

Infrarood panelen zijn uiterst geschikt voor plekken waar kort of weinig gebruik van wordt gemaakt (bijvoorbeeld een werkruimte op zolder) en verder niet verwarmd worden. Door de werking van infrarood verwarming hoeft u niet de gehele ruimte te verwarmen maar alleen het deel waar u zich bevind. Hoe dat kan? Infraroodverwarming verwarmt alleen uw huidoppervlak. Hierdoor blijft tocht uit, wat verkoudheid voorkomt. Daarnaast is infrarood ook nog eens goed voor uw bloedcirculatie. U hebt het niet alleen warmer, u voelt zich direct beter.

Hoofdverwarming

Uw huis effectief verwarmen? Zonder al te hoge energiekosten? Overweeg dan infrarood panelen in plaats van uw centrale verwarming. Het creëert een warmte die lijkt op de zon. Natuurlijk, maar zonder UV. Zet uw infrarood verwarming aan, en uw heeft het binnen een paar minuten heerlijk warm. Daarnaast is het ook nog eens beter voor uw gezondheid. In zeer goed geïsoleerde huizen (energieneutraal) kunt u de gehele verwarming doen doormiddel van infraroodpanelen. Dit zorgt voor een duurzame warmtevoorziening die ook financieel een stuk voordeliger uit pakt dan reguliere verwarming.

Rekenvoorbeeld Vul nu zelf in!

Stel, u bespaart per jaar 60 m3 gas per jaar door een ruimte niet te verwarmen. U laat IR-panelen in deze ruimte plaatsen welke jaarlijks 100 kWh (afhankelijk van gebruik) aan stroom verbruiken. Voor iedere m3 gas (63 cent) die je bespaart verbruik je (maximaal 3,1 kWh) kWh (22 cent) aan extra stroom.

In totaal gaat dit jaarlijks een besparing van ongeveer €,- opleveren in vergelijking met reguliere verwarming.

Wij werken met de volgende merken: